Grillkåtan

Jag har alltid önskat att vi hade en grillkåta på tomten. 
En grillkåta att använda höst, vinter och vår. Och regniga dagar förstås. Att kunna grilla bara korv till mellis eller att grilla en hel måltid med ett gott kött eller en god fisk vore toppen! Värma tomater, haloumi och potatis, ja, det som hör till en god middag helt enkelt.
Men det kostar både tid och pengar att köpa och sätta upp.
 
Ett sånt set med en grill nedsänkt i ett bord och tillhörande bänkar runt om skulle vara ett bra alternativ. Det finns en variant med en avtagbar bordsskiva som man lägger dit när man inte grillar, då kan man använda bordet som vilket fikabord som helst. Jättepraktiskt. Och billigt - jämfört med grillkåtan. Finns att köpa i Sandfors (blocket.se).
Jag skulle ställa setet nära tomtgränsen till grannen, då skulle den fungera fint som ljugarbänk på lördagseftermiddagarna också. 
 
Ett reklamblad från Lakkapää damp ner i början på sommaren med en ny variant på grillkåta, som för mig ser likadan ut, men med ett nytt, något lägre pris.
Tja, jag blev tillräckligt nyfiken på hur många delar den byggsatsen består av. Är det inte allt för många delar kanske vi skulle...?
Nä, vi har inte tid i år! Och utgifterna är dessutom redan spikade och där ingår det ingen grillkåta!
 
Nåja, jag var tvungen göra mig ett ärende till Lakkapää för att fråga... Och jo, nog skulle det byggas allt... Ett par hundra i utkörningsavgift för det stora paketet skulle också tillkomma.
Jag tackade så mycket för infon, vände på klacken och började gå därifrån, när säljaren säger: "-Vi har den gamla grillkåtan som står här ute som ska säljas och på den är det ju ett annat pris. Dessutom den är ju bevisligen redan monterad." 
Hmmm... Vad kostar den? 
 
Efter lite diskussioner om vad som är laglig bredd och höjd för en grillkåta på en lastbil med en gigantisk lyftarm och extrakostnader för det, så var vi överens. 
Grillkåtan var min! Jippiii! 
 
Vägde av grillkåtan så den inte skulle luta, gjordes efter det att chauffören hade åkt. Det kändes hopplöst att göra det i förväg, det har väl med kunskap att göra antar jag (sambon var borta på annat jobb) men det var riktigt enkelt. Två släpar med grus från Skanska Rönnbäcken lastade jag in efter den var på plats. Ett drag-rör på 110 mm grävdes ner under golvet och kommer upp under grillstaden. Med facit i hand kan man nog gräva ner två drag-rör eller ett ännu vadare än 110 cm. Vi la också ner ett mycket mindre rör för syrets skull, vårt syre alltså, som vi ska andas själva.
Det tog knappa två dagar för markarbetet eller om vi ska kalla det underarbetet för en person, jo jag fick hjälp att hämta grus vilket var bra. Två personer som sätter av tid till markarbetet gör det lätt på en dag. 
Chauffören var hos oss en knapp timme (medan grannen var och handlade - det tog ett par dagar innan dom la märke till grillkåtan). Chauffören tyckte för övrigt att det här "tillhör dom roliga jobben" :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Taggar: Grillkåta;

Kommentera inlägget här :