Fyra grader varmt...?

Hur gick det här till då? -23 under bilresan hit igår. + 4 och regn idag. 
Märkligt. 
Tur att dom har gått om snö här i Hemavan i alla fall. En eller ett par dagar med plusgrader sabbar bara nyårshelgen. Inte hela säsongen. 
 
 

Styr kosan mot fjällen

Sambon körde idag. Jag satt bredvid... 
Det är roligare att köra :) 
 
Skönt se att säckarna som utgör "Varning för ren" har fått nya platser. Det känns bra. Då vet man att en same har tänkt till och flyttat säckarna efter flocken. Som jag har skrivit förut tycker jag att samma säck sitter på samma pinne sommar som vinter, flera år på raken, vilket gör att man tappar respekten för säckens betydelse. Nu känns det bättre igen :) Och jodå, renar fanns det efter säcken. 
 
Skönt att se att man inte behöver köra upp hela skotern på flaket. Det är okej att en del sticker ut :) (ironi)
 
Jag blir fortfarande livrädd när jag möter lastbilar utefter inlandsvägarna. Dom ligger oftast så nära mittlinjen och då känns det verkligen som att man ska tuscha långsidorna... Inte blir det bättre när dom kommer två och två. 
 
Så kan det gå! Ingen hade gjort sig illa.
 

Nästa nattugla

Varför kommer man igång när andra går och lägger sig? Ett släktdrag? Javisst är det så... Vi är flera bland kusinerna som sitter uppe med sina pyssel på nätterna :) 
 
Nu kom jag på att jag skulle göra ett prov eller två. Jag pluggar ju, men ligger ganska mycket efter då ved och julstök har fått ta för mycket tid. Dessutom har jag trott att jag skulle hinna plugga enligt planen fastän sonen kommer hem strax före 15:00 på dagarna. Fel av mig. Måste ändra på det till vårterminen... 
 
Nu var det dax för lite catch-up-time! Det gick jättrebra - till en början... Första provet spikade jag. Det andra provet gick åt skogen - riktigt åt skogen. Tre slarvfel (idiotiskt) och två riktiga fel, där jag inte hade svarat annorlunda om jag så hade fått chansen.
Men det är bara att bryta ihop och komma igen. 
 
Alla rätt! Tjohooo!