Årets första skörd!

Nja, nog har vi provsmakat, men nu tog jag in 5 gurkor för att dom faktiskt var klara! 
Sen hör det till saken att alla fem satt på samma planta så plantan höll på ge vika. Och som jag skrev igår, det skymmer i Norrland numer och belysningen i Växthuset är inte på topp, så just idag var det dessutom lättare att skörda än att hjälpa plantan att inte brytas sönder :)
Men glad är jag!Det växer så det knakar!

Det är ju kul! 
 
Men lite mörkrädd blir jag ibland. Slutar det inte växa i Växthuset tror jag att plantorna växer ihjäl sig!
Tomaterna har jag nämnt tidigare tror jag, men dagens drabbning var gurkplantorna.
Jag trodde att toppen av plantorna bara hade vikt sig neråt och jag försökte vika upp dom igen, men icket. Det är tyngden av tomaterna som helt enkelt drar plantan ner i lådan vilket gör den liksom lite dubbelvikt med risk att gå av. När svalkan kom i kväll och vi hade spikat färdigt dagens hög med plankor skulle jag försöka hänga upp gurkorna men då var det helt plötsligt för mörkt, belysningen når inte ner i gurklådan...
Håller tummarna för att plantorna håller till i morgon. Det kan hur som helst vara bra med fyra händer när man ska göra det här.
 
Det var för mörkt för en bild också, så jag bjuder på två bilder där både melonerna och tomaterna visar att det inte spelar så stor roll vad man slingrar sig fast i, bara man har något att slingra sig i.
Rätt sött tycker jag!  
 
En melonplanta slingrar sig fast i en gren på olivträdet.
 
En gurkplanta slingrar sig fast i min fina vindflöjel från Art of Decoration :) 
 

Grillprylar

Sambon kom hem med ett litet set med grillprylar. Bra-att-ha grejor helt enkelt. Han tycker om att grilla och jag tycker om att han tycker om att grilla :) 
Grillen blev nu upputsad till max och en ny hängare för grillredskap sitter helt plötsligt på sidan. 
Men det roligaste, en mycket imponerande pryl, var "skorstenständaren". Man tänder alltså grillen helt utan tändvätska och eldar under kolen/briketterna i stället! Rätt imponerande måste jag säga!