På loppis med sonen

Det var länge sedan jag var och "loppade". Det kan ha varit 2011 senast. Kanske 2012.
 
Senast städade jag upp i mina lådor och slängde en del som ingen visade intresse för. Jösses så mycket "fint" jag har kvar och jösses vilken fin ordning jag hade i lådorna :) :) :) 
Nu tog jag med sonen och vi fyllde på med tre lådor leksaker och urväxta skor.
Men jösses vilken fart det var på den delen av bordet som vi hade leksakerna på! Sonen var lyrisk och gick upp på högvarv diekt när loppisen öppnade! Det kommer ju rätt mycket folk direkt vid öppning :) 
 
Han förhandlade (=höll ner priset - jo, vi ska ha ett snack om det innan nästa gång), räknade växelpengar helt själv och beskrev leksakerna i detalj för kunderna :)
Jättenyttigt att han var med! Bra att han fick räkna "på riktigt" och att SE hur pengar ser ut! Man handlar ju bara med kort idag, barnen ser knappt pengar. Tex lärde han sig att en femtiolappär gul :) Rart...  
 
I gårdagens förberedelser blev jag lite stressad över att hinna ordna med en växelkassa. Men se! En helt färdig växelkassa fanns förberedd i kassaskrinet sedan sist - om det nu var år 2011? Bra va!?
 
Lycklig loppare! Nästan alla bilar är redan sålda! 
 
 
Jodå, en växelkassa fanns redan :) Ordentligt tilltagen dessutom! 
 

Välkommen larmet

Vi har en ruggig inbrottsvåg här i Skell med omnejd och har haft så ett tag. Grannen åkte dit för några månader sedan och vi läser i lokaltidningen om något villainbrott mest varje helg numera. I de senaste tre inbrottsfallen verkar det som att tjuvarna helt enkelt har väntat ut de boende och gått in när de har lämnat huset, tex. åkt och handlat för att vara borta bara en timme eller två. Det känns riktigt obehagligt. 
 
Sambon införskaffade ett larm. Kostade "ett par tusenlappar". Känns billigt i sammanhanget. Nu är det såklart inga garantier att slippa tjuvar, men om någon går in medan vi är borta skriker en siren inne och en siren utomhus. Alla i närheten kommer att veta att larmet går. 
Det känns bättre nu än för ett par veckor sedan :) 
 
 

Adventspynt

Jag mår bättre och orkar betydligt mer. 
Idag orkade jag få fram adventspyntet och lite julpynt lika så , och det betyder i sin tur att det är årets största dammtorkningsdag! Det är betydligt lättare att dammtorka när julpyntet ska bort i januari :) 
 
När man plockar undan saker, för att tex. dammtorka, uppstår i vissa fall stora, tomma ytor. Som här nedan, en helt ny sovplats till sonen :)