Kusinerna på besök

Kusinerna kom från Dalarna igår och stannar till på onsdag. Alltid trevligt.  
I afton gjorde vi en påhälsning i stallet hos Princess Sally. Även om det inte är Sally på bilden var det roligt att barnen fick klappa på en travhäst i lugn och ro som dessutom verkligen ville bli klappad :)
 
 
 
 
 

Säsongens sista gurka?

Något hände med mina gurkplantor i växthuset. Helt plötsligt dör alla gurkskott. Den lilla gurkan hade hunnit bli 3-5 cm när alla helt plötsligt dog! Jättemärkligt! Och jag hade många... 
Har inte lagt ner tid på att googla fram en möjligt orsak till problemet men jag ska såklart göra det. 

Några gurkor hade vuxit sig lite större och dom klarade sig, typ sex stycken, men här är den sista! Snyft! 
 
 

Mer pyssel

Hittade i garaget, när jag bar ut delarna till förrådet jag skruvade ihop igår, det spetstyg jag köpte löjligt billigt på IKEA i fjol. Tyget har harit på vift hela vintern så jag har inte kunnat sy gardinerna till växthuset förrän nu. Nåja, bättre sent än aldrig :)
 
Satt uppe i natt för att det skulle vara klart till idag. Grannen kom förbi så lämpligt så hon fick göra en insats att hålla i ändarna medan jag klättrade. Stort tack!
 
Jag är mycket nöjd med resultaten även om jag klippte tyget 5 cm för kort på samtliga längder (jag var i alla fall konsekvent) och att vädret den första dagen med gardiner i växthuset bjöd på regn... :)