Dag 2 i Sorsele

Dagen kunde ju ha börjat bättre. "Vägning och mätning före frukost". Suck. 
Det gick precis så dåligt som jag anade (och har känt på kläderna). Jag har inte gått ner ett dugg sedan oktober i fjol utan upp. Nu ska man inte bryta ihop för det utan man säger att "det blir bara lite till att ta tag i till årsträffen i oktober". Sen ska man tro på det också.... :)
 
Roligt med morgongympan i alla fall! "Alla tar i efter egen förmåga". Gör det ont, saknar man styrka eller har man andra hinder att göra alla övningar, ja då gör man inte alla övninger. Enkelt. På bilden har vi precis påbörjat stretchingen och rullar axlarna. 
 
Maten är som sagt enormt god här. Och den här veckan tror jag till och med att den är bättre än förra gången! Kom ihåg att med tallriksmodellen får man äta ALLT! Men inte så överdrivet mycket och att grönsakerna alltid är minst en tredjedel av tallriken.
Gårdagens soppa var mums. Dagens både lunch och middag var mums. I morgon blir det spännande att se om vi hinner med den "snabba laxen"... Den kan ju vara hur snabb som helst! :)
 
Jag hann med 40 minuters promenad efter lunch. Missbedömning av mig att gå i skoterspåret på väg tillbaka då nattens snöande hade lämnat 5-10 cm klibbsnö att gå i. Det blev inte lättare... Kändes sådär att gå direkt in till konditionstestet efter det... Konditionstestet i sig var väl okej, men pulsen var högre nu än i höstas. 
 
Vattengympa efter lunch idag igen. Sista besöket i badhuset för den här gången. Trist. Jag är ganska säker på att vi alla vill dit mest hela tiden. 
 
Nu måste jag hinna med en powernap innan kvälls-skorpan kl 20. Mycket motion, mycket rörelser och frisk luft gör en helt slut! 
 
 
 
 
 
 
 
Taggar: Sorselegården;

Första dagen i Sorsele

Kom lite sent till Sorselegården då väglaget inte var det bästa och jag inte villa köra så fort. Man vill ju komma fram hel! Nåja, det verkar inte ha stört någon då de två timmarna före lunch var Individuella tider.
Jätteroligt att träffa alla igen. Det känns inte som att vi har varit ifrån varandra i ett halvår utan alla pratade på som att vi skildes igår :)
 
Då jag har misslyckats med min målsättning att gå ner 10 kg på 6 månader kändes det liiite bra att fler har gjort samma misslyckande. Får man säga det högt? Jag är liksom inte ensam... :) Men några personer ser lite mindre ut nu än vad de gjorde i höstas. Humöret verkar vara på topp i alla fall och jag känner inte heller några vibbar av dom andra att dom skulle ha gett upp. Det är mer som en tillfällig paus :)  
Det allmänna snacket är väl att man har varit duktig ett par månader men sen tappat tråden. Det är i alla fall min variant. Nu ska jag (vi) bara hitta igen tråden så att vi kan fortsätta igen. 
 
19 personer i höstas blev 14 personer den här veckan. Arbete och sjukdom sägs vara orsaken till bortfallet.
 
En kortare föreläsning med en påminnelse om varför vi är här och att det inte behöver vara så svårt att få igenom en förändring (om än med lite hjälp) i sitt eget liv, hade vi direkt efter lunch. Det var ord vi hörde och pratade om i höstas men som man kan behöva påminna sig om lite nu och då. Helst jätteofta.
Direkt efter det var det vattengympa! Det är nog vattengympan vi har längtat efter mest :) 
 
Sambon som åkte från Hemavan och hem till Skell idag stannade till med lite vinterkläder och en Internetsticka till min dator bl.a. Han fick sig en liten rundvandring innan han åkte vidare. Jag tror han uppskattade Sorselegården och hade säkert stannat en stund till om inte jag skulle iväg till badhuset :) 
 
Fiskgryta till lunch och soppa med korv till middag. Mums :) 
 
 
 
 
 
Taggar: Sorselegården;

Mot Sorsele!

Men det här snösörjan hade man ju klarat sig utan! Usch och fy! Nytvättad bil visar sig vara helt bortkastat. 
Ska bara stanna till och tanka på Statoil och köpa kaffe och en ...hmmm... hårdbrödmacka...😎