Kan själv

Det var en stor dag för sonen idag! 
Han lyfte upp Kisse helt själv! 
Han är inte rädd för katter, men lite reserverad för djur i största allmänhet. Nu var det spännande att lyfta upp Kisse för han var rädd att han skulle göra henne illa. Raringen. 
Han har försökt två-tre gånger i veckan, men nu var modet samlat! Here we go! 
Och Kisse tyckte väl inte att det var något konstigt med det, så hon hängde så stilla på hans arm.
Kärlek ♥
 
 
 
 
 
 

Lördag med katt(er) och spel

När väl förmiddagsmyset var klart kom första kompisen till sonen för lek och spel. Med i hasorna på honom var grannens katt, Kisse Åman. 
Var det dax nu? Skulle dom få bekanta sig? Eller rättare sagt - börja bekanta sig?
Jag frågade sonen om han och kompisen var redo för en katt-fight? För det blir ju oftast liksom en fight när katter möts för första gången. 
Killarna var redo. 
Så också katterna - redo för fight! 
Kisse Åman hann inte in över den första tröskeln innan han blev fräst åt och spottad åt. Kisse-Maja jagade iväg Kisse Åman in i vardagsrummet. Dom skrek, fräste och spottade åt varandra hela tiden! Katthåret i små tufsar yrde! Och så hela tiden - ljudet av kattklor i som inte får fäste i parketten... Det blev helt enkelt ett himla liv! Kisse Åman först och Kisse-Maja efter. Han flydde till övervåningen och jag lyckades bryta Kisse-Majas väg och stängde in henne i vardagsrummet.
Phuu...
Alla överlevde. Ingen blev skadad. Jag vet inte ens om det var så många jabbar dom emellan, dom hade ju liksom fullt upp att fräsa och springa efter varandra.
Kisse Åman var tacksam att få komma ut igen. Kisse-Maja var lugn direkt när jag släppte ut henne från vardagsrummet igen.
Hon visst ju att hon hade vunnit :) :) :)
Vi väntar en vecka- eller två - till nästa "dejt".  
 
Senare på kvällen blev det middag och spel för tre nio-åringar. När spelandet hade kommit igång var ljudnivån på övervåningen outhärdlig! Jösses vilket liv!
Var är Kisse? Hon måste ju vara livrädd! Jag började söka...
Sökte av nedervåningen. Ingen katt. Två sovrum uppe, tv-rummet uppe, badrummet uppe och så klädkammaren där jag hittade henne i för ett par dagar sedan... Ingen katt...
Men vart var hon då?
Jo, i arbetsrummet som för kvällen är ett spelrum med volymen på max! Med tre nio-åringar som formligen skriker speltaktik åt varandra!
Där var det tydligen bäst att vara :)
 
Det här var ett bra ställe, rena kläder, hög ljudvolym och lite halvmörkt :) 
 
Mitt i spelandet... 
 
Förrätten avklarad. Nu paus. Sen varmrätt. 

Morgonmys med Kisse

Lördag och sovmorgon. Sovmorgon med Kisse ♥