Strömavbrott

Jag är mycket imponerad av Coop! 
I kväll kring kl 20 drabbades större delen av Skell av strömavbrott. Ett stort strömavbrott till följd av åska några kilometer härifrån. 
 
Jag var inne på Coop och handlade när det hände. Var längst i i varuhuset dessutom, vid mejeridisken. Det blev svart. Helt svart! 
Nåja, ingen panikade utan de få människor som var där plockade fram deras mobiler, som idag nästan alla innehåller en ficklampa. Kan man fortsätta handla? Kommer det att vara mörkt länge? Sånt vet man liksom inte på förhand. Såhär efteråt vet vi att strömavbrottet varade i ett par timmar, och det är ju rätt "länge".
 
En nödbelysning tändes efter kanske en minut. Längre tid tog det inte. Vi kunde se! Jag gick en sväng och tog för mig det jag kom dit för. Konstaterade att köerna vid kassan inte blev längre. Funkade kassorna? Ja såklart dom gjorde! Självscanningen behövde en kvart på sig att komma igång dock. Men vem bryr sig om det? Allt funkade som vanligt! Det var bara lite skumt i varuhuset. 
Mycket imponerande! 
 
Av ren nyfikenhet körde jag runt stan en sväng och sen förbi på jobbet på Solbacken. Mörkt överallt. Jättemörkt. Och ICA Maxi på Solbacken - dom stängde. 
 
1-0 till Coop! 
 
 

Tovor på ryggen?

För er, inklusive mig själv, som undrar hur tovor på kattens rygg uppstår, kommer här förklaringen som ett bildbevis. Katter ligger på rygg - även utomhus där det är nyregnat :)  
Det hör till saken att det ha både regnat i natt och vi har haft den första svala natten på många veckor = gräset är blött hursomhelst :) Hahaha! 
Men mysigt har hon :) 
 
 
 
 

På utflykt...

Helg och värme - kan det bli bättre?! 
tog med svärföräldrarna till "Antikt & Unikt" i Ersnäs, mitt emellan Piteå och Luleå. Fattar inte hur jag kunde glömma att ta fram kameran!? Mycket att se. Shoppade bara lite, jag och svärmor :) 
 
Sambon hade tagit Fiaten och småkillarna till Södra Hamnen i Piteå så vi stannade till där på galet god, men sen lunch/tidig middag! Missade att fota maten också. Vilken tur! Jag tycker inte om att han mat på bild. 
Men efterrätt går bra att ha på bild :)