Danmark

Torsdag em. 

Vi har kört ca 30 mil och ska köra ca 15 till. 

Bilen funkar. Mojängen bytt. Vi kom iväg vid lunchtid. 

Vi åt sen lunch på IKEA i Helsingborg och handlade det där sista, typ stearinljus, servetter, potatis och nudlar 😊

Efter en trög start och hinder på vägen känns det nu fantastiskt bra att inte bara vara på rull igen, bättre upp, vi lämnade Sverige! Inget ont i Sverige, men nu är vi definitivt på väg! 

Körde över Öresundsbron strax före nitton. Och nej, det blåste inte så mycket på bron som varningarna påstod. Det blåste nog mer i Hbg. 

Inget ont, som inte

...har något gott med sig. 


Idag är jag glad att vi är en dryg vecka försenade till Kroatien. 

Det har stormat och gått åska i Kroatien, det har vi följ i en Kroatien-grupp på Facebook. Man är allmänt glad att man slipper vara med om det. 
Men det finns dom som har det värre...

Stormen har fällt ett träd över fronten på en husbil. Vilken elände! 
Ingen person har kommit till skada. Peppar, peppar. Bilen är inte heller svensk. 
Bilden har jag lånat från Facebook. Fotad av en svensk. 

Onsdag i Tenhult

Vaknade i Lovsjö. 

Sambon började kl 07:00 med att ringa bilverkstäder som inte helt otippat inte har tid med oss. Men en vänlig själ på Meca i Tenhult tog emot oss. Han konstaterade ett fel på någon sorts givare och ska se till att reservdelen finns på plats i morgon torsdag. Dvs vi lämnar Tenhult tidigast lunch i morgon. 
Jag och sonen shoppade på Coop i Tenhult och promenerade förbi ett superläckert hus (vi gick förbi 2 gånger faktiskt då jag glömde nycklarna på Coop och vi var tvungna att gå tillbaka 😊) med ett torn. Det visar sig att det är lite inne med torn i Tenhult. Det fanns på flera, helt olika typer av hus. 
Tenhult har också den överlägset charmigaste Shellmack jag har sett. ❤️
Tillbaka på samma camping för att sova. Sambon matade änderna och vi fick för första gången närkontakt med en lysmask. Häftigt!